Project Description

BRAINTALENT

VERHAAL

Op elke school zitten uitzonderlijk getalenteerde leerlingen. Sommigen zijn bekend, anderen worden echter tijdens hun schooltijd helemaal niet herkend. Het zijn misschien hele slechte studenten en toch zijn ze meer getalenteerd dan hun klasgenoten.

Braintalent(gevestigd in Zwitserland) maakt scholen en ouders bewust van deze kinderen en traint ouders en leerkrachten zodat deze kinderen erkend en professioneel ondersteund worden. Braintalent ondersteunt met leermateriaal dat voldoet aan de eisen van cognitief getalenteerde kinderen, bestaande uit open en complexe taken die creativiteit en denken op een hoog abstractieniveau bevorderen. Het ondersteunt “leren leren” en “top-down leren”.

BRIEFING

Braintalent ontwikkelt lesstof in de vorm van lesboeken die verdieping bieden naast de normale lesstof. De rode draad door het boekje wat ik ontwierp voor Braintalent is het verhaaltje van Max en de pratende boom. Bij elk hoofdstuk over Max en de boom hoort een illustratie die het verhaaltje ondersteund. De algemene briefing voor deze illustraties; de sprekende boom staat aan de rand van een bos, iets naar voren. De boom heeft een vriendelijke uitstraling, hij heeft een dikke stam, een groot bladerdak en dikke takken. Het gezicht van de boom is rimpelig, met vriendelijke ogen, een dikke neus en mond. Max zal rond 6 / 7 jaar oud zijn.

Braintalent heeft al meerdere schoolboeken uitgegeven, maar dit was de eerste uitgave voor de onderbouw. Deze nieuwe serie heeft dezelfde look & feel als de vorige boeken, maar met meer ruimte, afgeronde hoeken, bosrijke kleuren en bij elk hoofdstuk zijn bosbeestjes of bladeren geplaatst voor een vriendelijke en natuurlijk beeld.

PRODUCTEN

  • Illustraties
  • Grafische vormgeving
  • Boekomslag

ZIN IN
EEN BEWUST
BUREAU?

Alott werkt graag voor bedrijven en organisatie die het verschil (willen) maken. Blije commerciële of idealistische merken. Ben je een starter en heb je hulp nodig bij het omzetten van abstracte ideeën naar een ijzersterke identiteit? Of ben je een gevestigd bedrijf dat even lekker wakker geschud wil worden met frisse ideeën? Stuur een e-mail of bel gelijk 0683404090.