Project Description

Skin Color Cosmetics

Verhaal

Iedere vrouw voorzien van de juiste minerale make-up kleuren, dat is de missie van Skin Color Cosmetics.

De wereld van de make-up is groot. En het accent ligt over het algemeen vooral op de techniek. Bij Skin Color Cosmetics is dat omgekeerd en is de kleur van je huid het uitgangspunt van de perfecte make-up match. Het accent ligt dus op KLEUR. Om deze perfecte match te garanderen heeft Skin Color Cosmetics een speciale tool ontwikkeld om de huidskleuren te bepalen aan de hand van een huidskleur analyse.

Briefing

De eerste keer dat ik Regien en Rosa (moeder en dochter) sprak was in de zomer van 2017. Twee super enthousiaste dames, moeder kleurconsulent en dochter schoonheidsspecialist. Een mooie (minerale) make-uplijn en de perfecte match voor elke unieke huidskleur samenbrengen, dat was het doel.

Terwijl de dames het product ontwikkelde kreeg ik de opdracht om het merk vorm te geven. Het merk is geïnspireerd door alle huidskleuren van deze wereld, toegewijd aan product, kleur en mens. Het omarmt avant-garde en daagt de status quo uit, met natuurlijke schoonheid als vaste basis.

Producten

  • Merk strategie
  • Merk identiteit
  • Logo ontwerp
  • Grafische vormgeving
  • Fotografie

RECENSIE

In 2017 hebben we Lotte  gevraagd om de Huisstijl van Skin Color Cosmetics, onze gloednieuwe bedrijf met een minerale make-up lijn met een bijzonder kleurconcept, te ontwikkelen. Vanaf het begin waren we enthousiast. Lotte heeft het gezicht bepaald van ons merk, en hoe! Alle productfoto’s zijn mooi en strak. De vormgeving van alle folders, banners, cursusboeken etc. zijn zonder meer prachtig en consequent van uitstraling en sfeer. Ze is origineel en creatief in haar fotografie.

Zij heeft ervoor gezorgd dat we met trots naar buiten treden en daar zijn we meer dan tevreden mee.

Regien en Rosa Strategier, Skin Color Cosmetics