Werkwijze

Werkwijze

Hoe verloopt het proces van een opdracht? Hieronder vind je in 5 stappen mijn werkwijze van aanvraag tot lancering. Ben je een nieuwe klant? Dan maak ik graag eerst kennis met je. Hebben we al eerder samengewerkt? Dan verlopen de eerste twee stappen waarschijnlijk erg vlot en kan ik snel voor je aan de slag!

01. Aanvraag

Via het contactformulier, e-mail of telefoon kan je contact opnemen voor een aanvraag van een project. Kies je voor de e-mail of het contactformulier dan neem ik binnen 24uur contact met je op.

Heb je een strippenkaart? Dan geef ik diezelfde dag nog aan wanneer ik je project kan oppakken en hoeveel strippen het gaat kosten. Gaat het om ondersteuning van technische of strategische vragen? Dan plannen we een moment in dat voor beiden uitkomt.

02. Wensen & offerte

Na ontvangst van jouw aanvraag bespreken we je wensen. Voor kleine korte opdrachten volstaat vaak een kort contactmoment; telefonisch, e-mail of videocall. Voor grote opdrachten en langdurige samenwerkingen spreek ik graag met je af. In beiden gevallen verwerk ik je wensen in een offerte met mijn advies erin.

03. Concept & feedback

Na akkoord op de offerte ga ik voor je aan de slag. Je ontvangt de ontwerpschetsen in je mailbox binnen de afgesproken termijn. Hier kan je jouw feedback op geven zodat jij 100% tevreden bent met het eindresultaat. Zijn de ontwerpen akkoord? Dan gaan we door naar de uitwerking en het aanleveren van de bestanden. Gaat het om een website? Dan wordt deze eerst in een testruimte gebouwd zodat jij nog eventuele (kleine) aanpassingen door kan doorgeven voordat hij live gaat.

04. Uitwerking

Je ontvangt de definitieve ontwerpen in de juiste extensies voor druk of digitaal gebruik. Wil je dat ik het drukwerk voor je regel? Dat kan! Ik adviseer je graag over materiaal keuzes en stuur de bestanden met de juiste specificaties naar de drukker. Enkele dagen later ontvang jij het drukwerk van de koerier! Is de website helemaal naar wens? Dan kunnen we een mooi moment kiezen voor de lancering.

05. Akkoord + lancering

Hoera! De bestanden en of het drukwerk zijn binnen. En je website is gelanceerd. Het moment is daar, je kan vol trots het werk delen. Enkele dagen later ontvang je de factuur. En uiteraard hoop ik dat dit het begin is van een vruchtbare samenwerking!

FAQ

Veelgestelde vragen

01. Met welk CMS systeem werk je voor websites en webshops?

Alle websites die ik heb ontworpen zijn ontwikkeld in WordPress. Websites en webshops worden gebouwd met het visuele Divi thema of een ander thema in overleg. Voor webshops wordt de plugin WooCommerce gebruikt. Deze plugin is speciaal voor het ontwikkelen van webshops.

02. Waar vind ik de prijzen?

Onder het kopje diensten vind je per dienst uitleg en prijzen. Ik werk met losse prijzen, diverse totaalpakketen en een strippenkaart. Het blijft echter ook vaak maatwerk, neem daarom gerust vrijblijvend contact op. We bespreken dan je wensen en ik maak een persoonlijk voorstel voor je.

03. Hoe lang duren projecten gemiddeld?

Dit is afhankelijk van het soort project, de grootte van het project, maar ook hoe snel de communicatie verloopt. Als richtlijn kan je uitgaan van ongeveer 3 tot 4 weken voor een huisstijl handboek, een website tussen de 4 tot 6 weken, een webshop tussen de 6 tot 9 weken.

04. Wat kan ik doen om het project voor te bereiden?

Bij aanvang van een project geef ik precies aan wat ik van je nodig heb. Lever bijvoorbeeld indien mogelijk direct de benodigde content (tekst en beeldmateriaal) aan met de rest van de opgevraagde informatie. Zo kunnen we snel en goed van start!

Weet je nog niet goed wat en hoe je wilt communiceren? Kijk dan ook eens naar mijn training Merkkompas.

05. Hoe kom ik aan goed beeldmateriaal?

Ga je voor eigen fotografie of stockbeelden? Met beiden opties help ik je graag verder. Ik kan de styling, fotografie en videografie voor eigen beeldmateriaal verzorgen. Of ik selecteer voor jou de benodigde gratis of betaalde stockbeelden. Dan zorg ik voor een verrassende en passende selectie beelden die ik daarna in de nabewerking een harmonieuze uitstraling geef, geheel in lijn met jouw huisstijl.

06. Kun je mij helpen met het schrijven van teksten?

Wil je de teksten uit handen geven of laten redigeren? Geef het gerust aan dan overleggen we de mogelijkheden. De training Merkkompas kan je bijvoorbeeld heel veel steun geven bij het goed formuleren van je verhaal.

07. Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

Alle wensen en daarmee de kosten worden opgenomen in de offerte. Het kan zijn dat je gaandeweg het project misschien toch meer wilt uitbesteden dan geoffreerd. Bijvoorbeeld het selecteren van beeldmateriaal of het redigeren van teksten. Maar denk ook aan betaalde plugins voor extra functies op een website, zoals een online agenda.

Mochten we hier tegenaan lopen dan geef ik tijdig aan wat de eventuele extra kosten voor meerwerk zijn.

08. Wat zijn de openingstijden?

Dinsdag t/m donderdag ben ik van 08:30 tot 18:00 uur bereikbaar. Op maandag en vrijdag zorg ik voor mijn zoontje, ik ben dan wel per mail bereikbaar.

Staat je vraag er niet bij?

Voel je vrij om contact op te nemen, ik sta je graag te woord!

Contactformulier